dilluns, 27 de juliol del 2015

Nº 226. Estudi de la fauna subterrània de Sant Llorenç del Munt

En Josep Pastor durant la presentació del treball.         Foto extreta d'Espeleobloc



A la "VIII Trobada d'estudiosos de Sant Llorenç del Munt i l'Obac", esdeveniment que es va fer el dia 21 de novembre de l’any 2013, el company de BIOSP Josep Pastor va presentar un important treball que sota el títol:


Recerca i estudi dels registres de la fauna invertebrada descoberta a les cavitats del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'ObacEs dona a conèixer el conjunt de fauna subterrània trobada a vuit cavitats del Parc Natural.


Ara, quasi tres anys després, ha arribat a les nostres mans el treball en pdf i volem fer-lo extensiu per al seu general coneixement.


Aquest treball, responsabilitzat pel Josep, ha comptat amb la primordial col·laboració del grup Espeleodijous i, mercès al permís obtingut, els guardes del parc ens van facilitar el pas a algunes pistes d'accés restringit. Així mateix hi han participat membres d’altres grups i entitats (veure els agraïments a la darrera pàgina del treball).


Va ser necessari tot un any per desenvolupar tot el treball d’estudi, observació i documentació fotogràfica dins les vuit cavitats triades per fer-hi les prospeccions.


Tot seguit, les sis pàgines del treball.








Un excel·lent treball d’en Josep Pastor i de la resta de l’equip que hi ha participat.